Ziekte van Lyme en wat ik allemaal geprobeerd heb om er vanaf te komen.

Ziekte van Lyme en hoe kom ik ervan af

Ziekte van Lyme

Ziekte van Lyme en hoe kom ik ervan af. Deze week is het weer de “WEEK VAN DE TEEK”. Een beet van een besmette teek kan de ziekte van Lyme veroorzaken. Deze pech had ik dus ook. Lees hier het artikel. In onderstaand artikel geef een overzicht van de dingen die ik gedaan heb en doe om ervan af te komen of te stabiliseren.

Moe en pijn

Elke dag voel ik mij moe en heb ik pijn. Maar het weerhoudt mij er niet van om te blijven zoeken naar genezing. Zodoende kwam ik natuurlijk ook terecht op allerlei informatie over natuurlijke middelen als hulp bij de ziekte van Lyme. Afgelopen winter ben ik voor het eerst sinds jaren doorgekomen zonder longontsteking te krijgen of ziek op bed te liggen omdat ik een aantal weken naar Spanje gegaan ben. Hieruit blijkt dat het klimaat toch ook een hele grote invloed heeft op lichaam en immuunsysteem. Warmte en droogte heeft voor mij dus een hele goede uitwerking op mijn ziekte van Lyme. Waar ik mij nu op ga focussen is een bacteriofaag therapie in Georgië. In Hiervoor moet ik eerst nog héél veel geld bij elkaar sparen want dit wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Wat heeft mij beetje bij beetje geholpen om uit de rolstoel te blijven.

Het allereerste waar ik mee begonnen ben om van de pijnen af te komen…..dit zal je verbazen en je mag het geloven of niet……
maar het heeft me echt veel verlichting gegeven tijdens de heftige pijnen, dat is met Sanjeevini kaarten.

In mijn wanhoop heb ik een oproep geplaatst op het internet voor hulp en toen werd gebeld door Mathijs v d Stroom.
Het werd een heel lang telefonisch gesprek. Hij heeft het me uitgelegd en verteld waar ik het boek kon vinden en hoe ik de kaarten uit kon zoeken, printen en gebruiken.

Dat heb ik gedaan, ik heb er mijn eigen kaarten mee gemaakt, en mijn eigen druppels, en elk glas of beker dat ik opdronk zette ik eerst zoveel seconden op de kaarten.

Tijden lang heeft er een gecombineerde kaart gelegen onder mijn kussen waar ik zat of lag en in mijn bed. En nog altijd gebruik ik de kaarten.

Het werkt dus energetisch, en als je er een glas of beker met water  op zet wordt de werking opgenomen door het water of de thee.(tip: water het grote mysterie).

Dit heeft mij dus een heel eind verlicht van de pijn zodat ik meer tijd kreeg om de ziekte te onderzoeken en uit te vinden wat ik er tegen kon doen om mijn energie terug te krijgen en mijn spieren weer kracht te kunnen geven.

Ziekte van Lyme en hoe kom ik ervan af

Colloïdaal Zilver Natuurlijke antibiotica

Toen ben ik begonnen met colloïdaal zilverwater, dit is een natuurlijk antibiotica. Met elk artikel dat ik erover las werd ik enthousiaster.
Colloïdaal Zilver was dan misschien onbekend voor mij en wellicht voor u,
maar de goede werking van zilver was al bekend bij de Egyptenaren duizenden jaren geleden.

Ik heb geleerd om het zelf te maken. Ik bestelde de zilverstaafjes bij Dhr Jamin uit Liechtenstein //pulsar.li/

Herxheimer reactie

Ik ben gaan ontgiften, met chlorella. Daardoor kreeg ik ernstig last van een zogenoemde herxheimer reactie. Om dit te kunnen verminderen had ik Molybdeen nodig. Een mineraal molybdeen. Na veel onderzoek ontdekte ik dat deze stof helpt om de herxheimer reactie te verminderen.

Molybdeen maakt deel uit van verschillende enzymen.
Deze enzymen zijn onder andere betrokken bij de afbraak en opbouw van eiwitten in ons lichaam.

Ziekte van Lyme en hoe kom ik ervan af

Molybdeen komt vooral veel voor in Mungbonen, andere peulvruchten, granen en noten.
Het gehalte aan molybdeen in plantaardige voedingsmiddelen is afhankelijk van de hoeveelheid molybdeen in de bodem waarop de voedingsmiddelen groeien.)

Ik had veel molybdeen nodig want ik had enorme herxheimer reacties en ik vond het in groene Mungbonen en in multivitamine bruistabletten. Ik at minimaal 200 gram Mungbonen per dag dronk zeker wel 6 tot 8 glazen water met een bruistablet per dag, en dat hielp mij op dat moment.

VariZapper van Hulda Clark

Toen kon ik verder zoeken want de pijnen werden gelukkig minder heftig. Ik heb een varizapper gekocht en die gebruikte ik drie keer per dag een aantal weken achter elkaar.

Ziekte van Lyme en wat ik allemaal geprobeerd heb om er vanaf te komen.

Sel De Guerande voor de mineralen

Daarna moest ik op zoek naar mineralen en spoorelementen die mij konden helpen om mijn lichaamsfuncties weer op peil te krijgen.  Zodoende kwam ik terecht in Frankrijk bij het Sel de Guérande. Want het goede zout wat alle mineralen en sporenelementen bevat wat men nodig heeft was toen nog niet te krijgen in Nederland.

Dit zout heeft eraan bijgedragen dat ik me beter ging voelen. Ik maak er mijn eigen mineraalwater van “Sole” en ik gebruik dit nog dagelijks.

Groente-Fruit shake

Omdat ik zoveel last bleef houden van vermoeidheid twijfelde ik erover of ik wel voldoende vitaminen binnenkreeg. Dus nam ik weken lang deze gezonde shake elke ochtend. Er zit boerenkool in (vanwege de chlorofyl), banaan, appel, kurkuma, kaneel, paprikapoeder en een theelepel Sole. Nu neem ik nog regelmatig een shake van groene seizoensgroenten en fruit.

Helaas blijven die enorme vermoeidheidsklachten, pijnen en ontstekingen steeds terugkomen. Daardoor raak ik dan weer totaal uitgeput. Soms zakte de moed mij weer in de schoenen
Telkens kwam er weer een terugval, soms lang soms wat korter

MMS Jim Humble

Daardoor heb ik na veel research besloten om een tijdje MMS te gaan gebruiken, en ook dat heeft mij eventjes geholpen, totdat het me zo ging tegen staan en mijn lichaam het niet meer kon verdragen zodat ik daar mee gestopt ben.

Ziekte van Lyme en hoe kom ik ervan af

Tincturen

Toen ben ik een aantal tincturen zelf gaan combineren en gebruiken. Ik ben begonnen met kaardebol tinctuur. Daarna gebruikte  ik agnus castus om de hormonen weer in balans te krijgen salie, meidoorn, cats claw, ginko biloba, panex ginseng en capsaïne.

Het bloed kan daardoor alles veel beter geleiden en ook dat heeft mij wat geholpen, ik kreeg weer wat meer spierkracht.
Gelukkig heb ik weer meer kracht in mijn benen. Ik loop weer zonder stok en kan de trap af en op zonder me op te trekken aan mijn armen. Dat is voor mij een enorme verbetering.

Voeding

Voeding is de brandstof voor je lichaam. Zorg ervoor dat je goede brandstof in je lichaam krijgt.
Ik vermijd zoveel mogelijk suikers (ook de zoetstoffen) en geraffineerde koolhydraten (witte meel producten, brood enz.) Sinds twee jaar ben ik gestopt met het eten van vlees.

Zuivelproducten gebruik ik bijna alleen de plantaardige varianten.Ik vermijd ook zoveel mogelijk de bewerkte producten. Dit houdt in dat ik bijna alles zelf maak van natuurlijke producten en niet kook met pakjes/zakjes/kant en klaar .

Ook gebruik ik dagelijks kokosvet want dit bestaat voor 50 % uit laurinezuur en wordt succesvol ingezet bij bacteriële en schimmelinfecties en darmflora verstoringen.
Kokosolie heeft een erg lage glycemische index. Bovendien verzadigd het eerder en wordt het niet als vet opgeslagen door het lichaam in tegenstelling tot gewone verzadigde vetten.

Ik drink niet teveel koffie, wat vaker groene thee, omdat dit veel antioxidanten bevat, brandnetelthee, en maak zelf paardenbloemthee, en daar is tegenwoordig bijgekomen de Kamillethee elke avond voor het slapen gaan..
 
Ik eet zoveel mogelijk groenten en fruit en maak vaak een gezonde shake in de ochtend die alle ingrediënten bevat om mijn lichaam van alle goeds te voorzien en kracht te geven.

Waterstofperoxide

Tevens heb ik nog een tijdje waterstof peroxide genomen, ik kwam tot 42 druppels per dag en ook dit heeft voor een gedeelte bijgedragen aan de verbetering van mijn herstel.

Maar ook dit middel ging mijn lichaam tegenstaan, ik kon het gewoon niet meer verdragen.

Atlascorrectie

Ik heb een atlascorrectie laten doen bij een therapeut in Hengelo

Ayahuasca

De ayahuasca heeft mij geestelijk weer op de been gebracht.
Ik had erover gehoord en voor ik het wist had ik een afspraak gemaakt en zat ik in een ayahuasca ceremonie.

Detox

Om de zoveel tijd doe ik nog een detox kuur om mijn lichaam te helpen met het verwijderen van gifstoffen.
Binnenkort ga ik weer beginnen met een paardenbloem kuur. Dagelijks oplopend van 1 tot 7 paardenbloemstelen in mijn gezonde shake en daarna weer aflopend. En dagelijks paardenbloemthee en twee paardenbloem bladeren per dag.

Er zullen vast en zeker nog dingen zijn die ik nu vergeet om hier te benoemen, maar door dit alles heb ik nog erger verval van mijn lichaam redelijk kunnen stabiliseren.
Ik probeer mijn lichaam in ieder geval zoveel mogelijk aan te sterken.
De reumatische en zenuw pijnen komen op de vreemdste momenten best wel tevoorschijn maar dat neem ik dan maar zoals het komt

Acceptatie

Het kostte mij veel moeite om te accepteren hoe mijn lichaam nu is maar het is me gelukt. Dat is eigenlijk de grootste winst die ik in al die jaren behaald heb..
Ik blijf werken aan mijn herstel door middel van veel supplementen, bij tijden de tincturen, veel gezonde voedingsmiddelen, en vooral heel veel positiviteit.

Mentale Instelling 

Zocht de teek mij of zocht ik de teek?  //www.lymenatuurlijkgenezen.nl/mentale_aspecten.htm

Lijst van Medicijnen en alternatieven

 1. doxycycline kuur 10 dagen
 2. infuus van 15 dagen met ceftriaxon
 3. 6 weken plaquenil en doxycycline tegelijkertijd
 4. 8 weken plaquenil en docycycline tezamen
 5. 13 weke lang plaquenil en doxycycline tezamen
 6. Acetylsalicylzuur (wegens hartproblemen)
 7. Neurofen,  
 8. ibuprofen
 9. paracetamol(veel en vaak)
 10. Sanjeevini kaarten: Sanathana Sai Sanjeevini helende frequenties is een methode van spirituele genezing, afkomstig uit India.
 11. MMS Miracle Mineral Solution van Jim Humble: Boswachters genezen van Lyme met MMS
 12. Waterstof peroxide foodgrade: 35% foodgrade peroxide mengen met gedistilleerd water en in kleine druppeldoses en verdunnen tot 3% innemen. Dit werkt ontgiftend
 13. Colloïdaal zilver: dit is een natuurlijk antibiotica van 99,99% zilverstaafjes
 14. Supplementen: Chlorella, Spirulina, Visoliecapsules, Vit B Complex en B12, Vit D, Vit. E, Ijzer, Magnesium, Honing,   Molybdeen.
 15. Keltisch zeezout: Bevat alle mineralen die je lichaam nodig heeft en vooral magnesium
 16. Kruiden: Kurkuma, cayennepeper, kaneel, gember, paprikapoeder
 17. Tincturen: Tea tree is antibacterieel en gebruik ik nog dagelijks, Kaardeboltinctuur, Agnus castus om de hormonen weer in balans te krijgen , Salie, Meidoorn, Cats claw, Ginko biloba, Panex ginseng en Capsaïne
 18. Vari Zapper: Met een zapper is het mogelijk bacteriën, virussen en schimmels (parasieten) in je lichaam te doden. aantal maanden gebruikt.
 19. Stevia ongeraffineerd bruine stevia poeder, dagelijks een eetlepel.
 20. CBD Olie dagelijks 6 druppels
 21. Natriumbicarbonaat dagelijks halve theelepel met citroensap in water
 22. Magnesiumvlokken, hiervan maak ik zelf magnesium olie en wrijf ik op de huid.
 23. Kefir, elke ochtend een glas om de darmflora weer goed te krijgen.
 24. Citroen, elke ochtend een halve uitgeperste citroen in een glas warm water om mijn immuunsysteem weer aan te sterken
 25. Soja, elke dag een glas sojamelk en/of een sojaproduct vanwege de enorm goede eigenschappen

Let op mensen deze week is het weer de week van de teek

Tineke Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *