Welkom Lente, wat ben ik blij je weer te zien

Welkom Lente, wat ben ik blij je weer te zien.

Natuur

Welkom Lente, wat ben ik blij je weer te zien.

Welkom Lente, wat ben ik blij je weer te zien. Daar kwam ze vanochtend in volle glorie de hoek omzeilen in mijn tuin. Het is vandaag 21 Maart, begin van de Lente, en de zon schijnt volop, wat een heerlijk gevoel. Toen ik vanochtend wakker werd scheen het zonnetje al door de ramen. Daar werd ik al blij van. Gelijk kreeg ik zin in de dag en dat is ook wel eens anders. Na de dagelijkse schoonmaak en opruim dingen gedaan te hebben was het tijd om naar buiten te gaan.

Kleine voorbodes

Terwijl ik met Bobby onze dagelijkse ochtendwandeling deed kon ik niet anders dan blij zijn. Hoe heerlijk is het om de Lente te verwelkomen, eindelijk. Natuurlijk mogen we niet klagen want zo slecht is het helemaal niet geweest, maar toch! Ik heb altijd zoveel meer last van mijn Lyme in de herfst en wintermaanden. Dus mij maakt het echt blij dat de warmere tijden weer in aantocht zijn.  

En ja de natuur had ons al wat kleine voorbodes gegeven dat de lente in aantocht was. Zo hier en daar stond er al zonnig en geel  een bosje narcissen parmantig te pronken.

Welkom Lente, wat ben ik blij je weer te zien
Welkom Lente, wat ben ik blij je weer te zien

Bij mijn dochters voor het keukenraam stonden al een paar weken de blauwe druifjes mooi te zijn. De fruitboompjes in mijn tuintje hadden er al dapper in de kou een aantal groene blaadjes en knoppen uitgeperst. Maar nu is ze er dan echt. De Lente!

Lentekriebels

De Lente maakt blij, en niet alleen mij hoor. Overal om mij heen hoorde ik de vogeltjes vrolijk roepen en het leek wel of ze riepen: “de lente is er, de lente is er”. Een ondeugend paartje bonte spechten zat zelfs bovenop een schoorsteen schaamteloos te paren. Zij maakten zo’n een vrolijk geluidje waardoor ik wel omhoog moest kijken. Ja jongens de lentekriebels zijn duidelijk aanwezig. De mensen op de fiets die langs mij heen fietsten keken vrolijker. De kinderen die naar school gingen huppelden. Ik zag een Bij zoemend op een bloem druk zijn met het verzamelen van nectar.

Welkom Lente, wat ben ik blij je weer te zien

En twee citroenvlindertjes dartelden vrolijk achter elkaar aan. Het leek wel of ze een spelletje deden. Ja jongens en dat gebeurde allemaal al vanochtend tijdens mijn eerste wandeling.

De Lente is er! Fijn.

Tineke Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *