Voordelen als je stopt met (teveel) alcohol

Voordelen als je stopt met (teveel) alcohol

Weetjes

Voordelen als je stopt met (teveel) alcohol

Dat geen alcohol drinken beter is dan wel alcohol drinken (althans: voor je gezondheid) weet iedereen nu wel. En dat is vooral een vervelende wetenschap voor wie veel drinkt. Stoppen is dan eigenlijk de enige gezonde oplossing. Maar hoe? Misschien helpt het te weten wat er gebeurt als je stopt.

Huid

1. Je huid. Een van de eerste dingen die je vermoedelijk zal merken is dat je huid anders wordt. De lever breekt alcohol af, maar maakt daardoor een andere stof aan, aldehyde, die effect heeft op je huid.

Tijd

2. Tijd. Je gaat veel tijd overhouden. Drinken kost tijd. Allereerst het drinken zelf. Je  gaat naar de kroeg, je blijft langer op dat feest, je gaat later naar bed. En drinken kost ook indirect tijd. Je word suffer, je hebt katers, je krijgt minder gedaan. Je zult merken: als je stopt met drinken heb je tijd over.

Emoties

3. Emoties. Van drank kun je krokodillentranen huilen, maar het onderdrukt echte emoties. Het kan voor de nodige verwarring zorgen, maar als je stopt ga je dingen voelen waarvan je geen weet had.

Calorieën

4. Je  krijgt trek in taart en zoet. Alcohol bevat veel suiker, dus je lichaam zal meer suiker willen. Aan die aandrang kun je toegeven: je moet wel heel veel gevulde koeken eten om net zoveel calorieën binnen te krijgen als met drank.

Relaties

5. Je relaties en vriendschappen veranderen. Om te beginnen de relaties met je drinkbroertjes en – zusjes. Die zullen niet veel in je zien. Maar omdat je beter bij de les bent en meer emoties toelaat zullen ook andere relaties veranderen.

Voordelen als je stopt met (teveel) alcohol

Geld

6. Je gaat veel meer geld overhouden per maand. Het scheelt heel veel geld, want drinken is best duur.

Dit zijn de Voordelen als je stopt met (teveel) alcohol. Er zijn er vast nog veel meer te bedenken. En ook het drinken van een borrel op zijn tijd zal geen groot probleem zijn. Maar zodra het dagelijks en of veel te veel en te vaak wordt dan moet je toch eens achter je oren krabben over wat het doet met je lichaam. Gelukkig valt het alcoholvrije biertje ook bij velen goed in de smaak

Bron(nen):   Bustle      

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *