Voedingsadvies

In mijn strijd tegen de ziekte van Lyme was er op een gegeven moment een keerpunt. Ik nam het heft in eigen handen aangezien de artsen mij vertelden dat er nog altijd geen duidelijke remedie is tegen deze ziekte. Ik weet dat voeding onze gezondheid op specifieke en heilzame manier kan beïnvloeden. Een goed voedingsadvies was dus enorm belangrijk. Jarenlang had ik in mijn praktijk mensen voorzien van adviezen omtrent gezondheid en voeding. Nu moest ik mijzelf gaan helpen Nu had mijn eigen lichaam mij nodig. Dus heb ik me de afgelopen jaren nog meer verdiept in allerlei wetenschappelijke onderzoeken. En dat is geen verloren energie geweest kan ik nu zeggen. Nu kan ik met mijn kennis ook anderen helpen. Mijn werk als voedingsadviseur combineer ik gedoceerd met het schrijven voor mijn website TinekeNieuws.nl. Daarnaast maak ik nog kunst. Deze kunstwerken houden mij in balans wat betreft het nemen van rust die ik nodig heb door de ziekte van Lyme. En daarbij geven ze door de verkoop hiervan mij de mogelijkheid om steeds een beetje meer onafhankelijkheid te creeëren.

Heb jij hulp nodig

Ik ben natuurlijk super gemotiveerd om mensen te mogen helpen aangezien ik zelf heel veel jaren uitgeschakeld was door de chronische ziekte van Lyme. Nu krijg ik het beetje bij beetje onder controle en kan ik er mee leven. Ik heb veel moeten aanpassen qua levensstijl. Maar het maakt mij gelukkig dat ik nu door mijn manier van indeling van de dagen gedoceerd mijn geliefde vak kan oppakken en mensen begeleiden naar een gezonde leefstijl.
Schakel mijn hulp in

Zoektocht naar gezondheid

Jaren geleden was dit ook mijn passie en had ik een bloeiende praktijk waarin ik mensen hielp om (weer) gezond te worden. Ik ben een “zoals men dat zegt mensenmens”. Ik geniet van de persoonlijke gesprekken waarbij we echt even de diepte in kunnen gaan. Zoals je begrijpen zult heb ik de afgelopen jaren nóg meer onderzoek gedaan naar wat voeding doet voor en met je lichaam. Dit natuurlijk allemaal vanwege mijn eigen ziekte. De ziekte van Lyme heeft mij volledig neergehaald. Ik was het aan mijzelf verplicht om naar oplossingen te zoeken zodat mijn leven leefbaar werd en ik uit de rolstoel zou blijven. Het is mij gelukt!

Boeken en studies

Mijn boekenkast puilde op een gegeven moment helemaal uit door alle boeken over voeding en gezondheid, leefstijl, energie, vitaminen, mineralen etc. etc. En de studies en wetenschappelijke onderzoeken zorgden voor heel wat crashes op mijn laptop.

Dit alles heeft er wél voor gezorgd dat je ik nu nóg beter van adviezen kan voorzien.

Waarom een voedingsadviseur inschakelen

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat wij als mensen tegenwoordig veel ouder worden dan 100 jaar geleden. Dan gaat er toch iets goed, of toch niet? Nou, weet je men wordt gemiddeld gezien inderdaad veel ouder dan dat onze opa’s en oma’s werden. Maar helaas zijn er steeds meer mensen ziek en/ of chronisch ziek. Vooral op jongere leeftijd hebben veel mensen te kampen met de zogeheten welvaartsziekten. En dan heb ik het hier onder andere over diabetes 2, staar, kanker, osteoporose, dementie en hart en vaatziekten. Naar mijn idee is dat een grote reden tot ongerustheid. Daar moeten we samen wat tegen gaan doen.

Gelukkig is er ook heel veel verbeterd op het gebied van hygiëne en bacteriële ziekten en medicijnen. Maar er valt ook nog echt veel winst te behalen als we meer kennis over wat voeding met je lichaam doet gaan delen.

Prachtig systeem

Er zijn echt goede mogelijkheden om jezelf, je lichaam te ondersteunen bij het gezond worden/blijven. Jouw lichaam heeft immers een prachtig systeem van zelfhelend vermogen in zich. Let maar eens op als je een schaafwond hebt. Bekijk eens hoe mooi jouw lichaam dat helemaal uit zichzelf kan herstellen. Mits jouw lichaam de voeding aangeboden krijgt waarmee de cellen in je lichaam kunnen werken.

Het genezend vermogen van ons lichaam is een mooi maar complex systeem. Het is een systeem dat altijd streeft naar een bepaalde balans. Wat we ook binnenkrijgen en hoe we ook met onszelf of met ons lichaam omgaan, altijd is het systeem in staat om een onbalans te herstellen in een natuurlijk evenwicht. Mits de cellen in je lichaam daarvoor de juiste voeding krijgen.

Gezondheid is niet vanzelfsprekend

Ziekte is niets meer of minder dan een teken dat laat zien dat de balans verstoord is. En dat ons immuunsysteem heel hard aan het werk is om alles weer te herstellen. Vaak worden we ons dán pas bewust dat gezondheid dus niet vanzelfsprekend is. Dat is vaak het moment waarop we grijpen naar of medicijnen ofwel gaan we even wat bewuster met onszelf om.

Daarom is het belangrijk om eens goed kritisch en eerlijk te kijken naar waar je jezelf dagelijks zoal mee voedt. Want het herstel of het gezond houden van jouw lichaam is in grote mate afhankelijk van jouw leef en eetpatroon.
Natuurlijk wordt dit nog meer van belang als je afweer wat zwakker is. Als je vermoeid bent of wanneer je kwakkelt met je gezondheid. En helemaal als je zoals ik echt ziek bent. Op zulke momenten ga je echt afvragen hoe kan ik de werkzame systemen in mijn lichaam zo goed mogelijk ondersteunen.

voedingsadviseur

5 werkzame systemen

  • Het Immuunsysteem (een verdedigingssysteem van een organisme met als doel zowel externe als interne ziekteverwekkers te bestrijden)
  • Angiogenese (de vorming van nieuwe bloedvaten vanuit bestaande bloedvaten)
  • Regeneratieproces ( herstelmechanisme van lichaamsdelen)
  • Het microbioom ( bacteriën, schimmels, gisten, virussen en andere eencellige wezens die zich voornamelijk bevinden in ons spijsverteringsstelsel, met name in de dikke darm)
  • DNA bescherming (Door aanpassingen in je levensstijl kun je de telomeren – die de uiteinden van jouw DNA beschermen – jong houden. Dit heeft bewezen resultaten die het proces van ouder worden op alle vlakken vertraagt.)

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Ik heb mij daar de afgelopen 10 jaar behoorlijk in verdiept op de momenten dat ik er energie genoeg voor had en mij niet zo ziek voelde. Alles heb ik uit de kast gehaald om maar een beetje vorderingen voor mijn lichaam te mogen behalen. Voordat ik ziek werd was ik al bekwaam in het begeleiden van mensen en heb ik al velen mogen helpen. Maar nu heb ik mijn kennis nog meer uitgebreid. Kennis over wat voeding kan doen voor je lichaam. Dus daarvoor ben ik heel dankbaar. En zoals Johan Cruijff altijd al zei: “Elk nadeel heeft zijn voordeel”.

Mocht je mijn adviezen nodig hebben neem dan contact op

De reden waarvoor je mij zou kunnen inschakelen!

  • Afslanken, gewicht verlies, afvallen, overgewicht
  • Minder moe, meer energie,
  • Minder pijn, soepeler gewrichten en spieren.
  • Op een gezonde manier oud worden.

Tineke