Vegan zijn wordt steeds “normaler”.

Vegan zijn wordt steeds “normaler”.

Vegetarisch Veganistisch

Vegan zijn wordt steeds “normaler”.Vegan zijn wordt steeds “normaler”.

Op 8 september 1978 werd de Veganistenkring opgericht, en deze organisatie ging later verder onder de naam  Vereniging Veganisten Organisatie. Deze eerste organisaties voor veganisme in Nederland werden op 4 september 1987 voortgezet als Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). En dat betekent dat de NVV dit jaar dertig jaar bestaat.

Van Pionier tot bewuste Levensstijl

Veganisme ontwikkelde zich als iets voor pioniers van het eerste uur tot een bewuste levensstijl nu voor iedereen.
En jammer genoeg zijn deze organisaties nog hard nodig! Want nog steeds worden er elke dag 1,4 miljoen landdieren alleen al in Nederland (gebruikt en) gedood. En dus is het is van belang dat mensen zich ervan bewust worden dat dit onnodig is en dat veganisme heel simpel kan zijn.
Men kan gewoon eten, en goed en gezond ook, zonder dat je er een dier voor hoeft te doden of iets van een dier nodig hebt. Vegan zijn wordt steeds “normaler”.

Veel Goede Initiatieven

Gelukkig zijn er initiatieven als Vegan Wiki, de VeganChallenge, Melk, je kan zonder! en het VEGAN Magazine. Door deze initiatieven worden mensen bewust gemaakt, en  ziet men in hoe je beter en gezonder kunt zijn/worden door plantaardig te gaan eten.
En ze boeken hiermee behoorlijk succes, want in de afgelopen jaren zit het vegan zijn?worden in een stroomversnelling. In 2013 had de vereniging  500 leden en nu  telt de vereniging meer dan 2.600 leden.
Tevens vond er in 2013 voor het eerst een  VeganChallenge plaats met 5.197 deelnemers.  En inmiddels hebben hier al meer dan 21.000 mensen aan meegedaan. Een goede ontwikkeling dus. Vegan zijn wordt steeds “normaler”.

Diervriendelijke en duurzame keuzes

Het “Veganisme” groeit snel, plantaardig eten wordt steeds normaler. Mede dankzij de inspanningen  en de volharding van veel mensen is het aantal veganisten gegroeid tot naar schatting 82.000 mensen in Nederland. Het mooie is dat ook de grote bedrijven nu zien in dat de toekomst plantaardig is. Albert Heijn heeft sinds kort zelfs een heel veganistisch koelvak. En als je tegenwoordig op Instagram, Facebook of Pinterest kijkt vindt je de mooiste foto’s en inspiratie van de prachtigste, heerlijkste vegan gerechten. Velen proberen daar  te laten zien dat diervriendelijke, duurzame en gezonde keuzes leuk en makkelijk kunnen zijn.

Vegan zijn wordt steeds “normaler”.Allereerste Vegan Food Festival in Nederland

Afgelopen augustus werd het allereerste  Vegan Food Festival gehouden bij de Westergasfabriek in het Amsterdamse Westerpark.
Er waren meer dan 30 food en non-food stands en deze stands daagden de mensen uit om allerlei vegan eten/snacks etc. te proeven en te beleven.
Het was een top  festival met muziek, workshops, sport, documentaires en presentaties.

Natuurlijk zijn er het hele jaar door goede vegetarische en vegan opties in Nederland. Meer daarover volgt.

Tineke Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *