Tiny house financiële vrijheid dicht bij de natuur

Tiny house financiële vrijheid dicht bij de natuur

Anders Wonen Anders Leven

Tiny house financiële vrijheid dicht bij de natuur. Wonen in een Tiny House is een creatieve en relatief nieuwe oplossing om goedkoper te wonen. In Nederland hoor en zie je er steeds meer over. De bedoeling achter een Tiny house is dat de weinig vierkante leefruimtemeters ervoor zorgen dat je geen onnodige rommel in je leven hebt. Door klein en goedkoop te wonen, houd je geld over voor de dingen die je echt belangrijk vindt. Daarnaast is het een duurzame vorm van wonen want de uitstoot wordt verkleind, waardoor je beter voor het milieu bezig bent. Tiny house-projecten komen steeds meer voor in Nederland.

Tiny house financiële vrijheid dicht bij de natuur

Steeds populairder

Tiny Houses worden steeds populairder. Er is een nieuw soort beweging gaande in het wonen. Er zijn steeds meer mensen die genoegen nemen met genoeg. Een Tiny house is namelijk een kleiner huis dat net groot genoeg is om in te kunnen leven. Op deze manier kun je duurzamer en efficiënter leven. De kosten van een Tiny house zijn afhankelijk van je wensen.

Leven met wat je nodig hebt

Velen van ons zijn opgegroeid met een manier van denken in “groot, groter, grootst”. Er werd ons verteld dat hoe meer je hebt en hoe groter datgene is wat je hebt, des te meer aanzien je krijgt in de maatschappij. Zo leek het voor een hele lange tijd. Maar er zijn veranderingen gaande. Er breken nieuwe, andere tijden aan. Deze nieuwe tijd geeft daaraan een twist. Mensen gaan anders denken. Want de gedachtegang van meer, beter en mooier heeft vaak als gevolg dat we de kleine dingen in het leven niet meer konden waarderen. En dat moet in het vervolg anders kunnen vinden nu steeds meer mensen.

Materialisme veranderd in genieten van kleine dingen

Er zijn namelijk dingen die veel meer waarde kunnen hebben dan geld, diploma’s, grote huizen en auto’s. Jarenlang is ons wijsgemaakt dat je er alleen maar toe doet als je meer, beter en groter hebt. Maar nu komt men erachter dat dingen zijn die geen geld kosten, maar ons toch gelukkig kunnen maken. Het materiële denken dat onlosmakelijk verbonden is aan de kapitalistische aard van onze maatschappij, heeft ook zijn invloed op de manier waarop we woonruimte zoeken. En die manier is aan het veranderen.

Van alle gemakken voorzien

Velen wilden vaak zoveel mogelijk ruimte voor zichzelf hebben en voorzien zijn van alle gemakken die een moderne woonruimte te bieden heeft. Ook moest de woonruimte zo aantrekkelijk mogelijk eruitzien. We gingen ervan uit dat we zoveel mogelijk tijd in ons huis zouden gaan vertoeven. Dus moest ons huis van alle gemakken voorzien zijn en genoeg ruimte bieden voor alles en iedereen. We werden steeds minder geneigd om naar buiten te gaan. De natuur in, genieten van datgene dat Moeder Aarde te bieden heeft.

Tiny house financiële vrijheid dicht bij de natuur

Droomhuis en grote mate van financiële vrijheid, dicht bij de natuur

En ook dat is aan het veranderen. Steeds meer mensen worden zich bewust dat kleiner en minder juist beter voor ons en voor ons bestaan is. Dat wilt niet zeggen dat een Tiny house geen droomhuis kan zijn, want voor de trotse bezitters van een Tiny house is dit vaak wél het geval.  De trend van Tiny Houses is ontstaan in de Verenigde Staten zo rond het jaar 2008. Doordat de economische crisis toen toesloeg en de woningmarkt volledig instortte besloot een groep Amerikanen het anders aan te pakken. Deze mensen begonnen hun eigen huisjes te bouwen op trailers. En dat was slim, want daarmee konden ze de wetgeving betreffende de minimale afmetingen van een woonhuis omzeilen. En zie! het begrip Tiny house was geboren. Want een Tiny House is letterlijk niet meer dan een woonruimte die vaak niet groter is dan 28 vierkante meter. Figuurlijk is een Tiny House echter veel meer dan dat. Het betekent een grote mate van financiële vrijheid, dicht bij de natuur, duurzaamheid en vooral genoegen nemen met wat je hebt. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch is dat het voor velen die deze stap al gemaakt hebben

Tineke Walet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *