Reizen maakt je wereld mooier

Reizen Vrije tijd

Reizen maakt je wereld mooier, reizen met een gezin wordt steeds vaker gedaan.

Reizen maakt je wereld mooier. Steeds meer mensen kiezen ervoor om met hun gezin voor onbepaalde tijd op reis te gaan. Wat is er nou fijner dan iedere dag iets mee te maken wat je nog nooit hebt meegemaakt. Juist ook voor kinderen want dat soort dingen leren ze echt niet in een klaslokaal. Reizen maakt je wereld mooier, reizen met een gezin wordt steeds vaker gedaan.

Voor veel mensen is het al jaren een droom om op wereldreis te gaan met hun kinderen.Reizen maakt je wereld mooier, reizen met een gezin wordt steeds vaker gedaan. We hebben vorig jaar nog het programma op de televisie kunnen volgen van de familie Ragas die samen met hun kinderen 4 maanden op wereldreis gingen. Echt samen zijn, hoe vaak maak je dat nog mee in ons toch wel hele drukke leventje in Nederland.

Dat is vaak één van de redenen om dit te doen; dichtbij elkaar zijn en genieten van elkaar en van de bijzondere dingen die je samen meemaaktReizen maakt je wereld mooier, reizen met een gezin wordt steeds vaker gedaan.

Maar kinderen zijn toch leerplichtig. Hoe regel je dat met school?

Maar kinderen zijn toch leerplichtig. Hoe kun je dat dan regelen met school?
Dit kun je doen door je uit te schrijven uit de gemeente waar je woont, omdat je voornemens zijn om acht maanden of langer weg te gaan. Als je acht maanden of langer weg gaat uit Nederland moet je je uitschrijven. En dan vervallen ook al je rechten en plichten, waaronder de leerplicht. Je kunt dan onderweg zelf les geven en dat gaat heel goed volgens velen die dit al gedaan hebben. Reizen maakt je wereld mooier, reizen met een gezin wordt steeds vaker gedaan.

Voor school werken op een gekozen tijdstip

Als je hiervoor kiest dan ben je ook vrij in het kiezen van de tijden waarin je de kinderen les geeft. Je kunt bijvoorbeeld de ochtend aanhouden voor schoolwerk en laat de kinderen vaak maximaal vier uur per keer werken hieraan. Het leuke ervan is dat ze na het schoolwerk direct iets leuks kunnen gaan doen, snorkelen, dieren spotten, of iets anders leuks. Reizen maakt je wereld mooier, reizen met een gezin wordt steeds vaker gedaan.En je hoeft niet iedere dag les te geven natuurlijk. Omdat het heel wifi afhankelijk is zal het bijvoorbeeld ook wel eens niet lukken. Maar vaak vind je daarna dan een plek met goede wifi en kan alles weer ingehaald worden. Op die manier hebben de kinderen soms een week of twee geen les en dan een paar dagen achter elkaar weer om alles in te halen.

DOE HET!

Als je al een tijd loopt met het gevoel om op reis te gaan met je gezin; DOE HET! Dit zal een enorme mooie ervaring zijn. Verdiep je in de regels, maar laat je niet tegenhouden door alle regeltjes die in Nederland gelden. Volg vooral je hart en ga ervoor!Reizen maakt je wereld mooier, reizen met een gezin wordt steeds vaker gedaan.

Wil jij dit ook maar heb je geen idee hoe?

Ben je nu geïnspireerd door het lezen van dit verhaal en denk je dat wil ik ook! Maar heb je nog geen idee waar je moet beginnen? Daar kan ik mij iets bij voorstellen!
En daarom ook deze tip.

Er is een Facebookgroep voor reislustige gezinnen. Daar vind je onwijs veel inspiratie en gelijkgestemden.

En hieronder zet ik nog een aantal links naar websites met nuttige informatie
//www.wereldreis.net/reistips/
//www.srsck.com/reis-ontdekking/een-lange-reis-met-schoolgaande-kinderen/
//www.verrereizenmetkinderen.nl/info-a-tips/wereldreis-verjaardagsfeestje
//www.wearetravellers.nl/reistips/wereldreis/wereldreis-plannen/

Mocht je al van plan zijn om op wereldreis te gaan dan wens ik jou/jullie natuurlijk een prachtige reis toe.

Tineke Walet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *