Recept voor Vegan kaas

Recept voor Vegan kaas

Recepten

Kaas het blijft een gemis als je vegan bent, hier een recept voor Vegan kaas

Ik heb een goed en makkelijk te maken recept gevonden voor veganistische kaas. Kaas waar je zowel een plakje van kunt schaven als ook kunt raspen voor op de pizza. Het is een basisrecept en je kunt er goed mee variëren.

Kaas het blijft een gemis als je vegan bent, hier een recept voor Vegan kaas2
Kaas het blijft een gemis als je vegan bent, hier een recept voor Vegan kaas2

Om een voorbeeld te noemen heb ik er een keer wat rode en groene paprika aan toegevoegd. Je kunt er ook een vers pepertje aan toevoegen. Daar wordt het lekker pittig van.

Dus als je kaas zoekt voor een plakje op brood of om te smelten over pizza, pasta en andere ovengerechten, met deze vegan kaas lukt het. Het kaasmengsel maak je in ongeveer een kwartier, daarna moet het nog afkoelen voor je de kaas kunt snijden.

Je hebt nodig:

  • 250 gram uitgelekte tofu
  • 150 cc zonnebloemolie
  • 400 cc water
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels edelgistvlokken
  • 2 eetlepels Agar Agar (Bij de AH te koop)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uipoeder
  • Naar wens: Italiaanse kruiden
Recept voor Vegan kaas

Zo maak je het:

Meng alle ingrediënten in de blender of keukenmachine. Verhit het mengsel in een anti aanbak pan tot het dik wordt, blijf roeren! Zodra het mengsel stevig is giet je het in een springvorm om op te laten stijven.

Workshop

Ik heb dit recept gevonden op de website www.daantjekooktvega.nl zij geven ook workshops om verschillende soorten kaas te leren maken. Super leuk idee.

Wil je ook een workshop of andere leuke avond bijwonen? Via de nieuwsbrief van Daantje vind je alle data

Tineke Walet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *