Overijssel geeft 10 x kans op groene voortuin

Overijssel geeft 10 x kans op groene voortuin

Anders Wonen Anders Leven

Overijssel geeft 10 x kans op groene voortuin

Voor bewoners van Overijssel die kans willen maken op een groene voortuin is er de actie “Help mijn tuin heeft tegels!”. Hiermee wil de provincie tuineigenaren stimuleren om tegels en stenen te vervangen door groen. 10 tuineigenaren maken kans op een ‘make-over” van hun voortuin. Aanmelden kan tot en met 31 augustus 2019 via www.helpmijntuinheefttegels.nl

Versteende voortuinen

Steeds vaker zien je versteende voortuinen in de woonwijken. Naast dat het misschien wat saai is, brengt het ook andere moeilijkheden met zich mee. Zo kan een versteende voortuin in de zomer enorm warm worden. En die hitte merk je ook in je huis. Met een stevige regenbui kan het water niet de grond in lopen. Daarmee komt het regenwater in het riool terecht. Dat is jammer, want dat is niet goed voor de kwaliteit van het water.

Overijssel geeft 10 x kans op groene voortuin

Insecten

En we zien dat het slecht gaat met de insecten, bijvoorbeeld met de vlinders in Nederland. Tuinen met bloemen en planten trekken vlinders, vogels en insecten aan. Een groene tuin vangt regenwater beter op en ze zorgt voor verkoeling bij hitte.

De loting van de tien winnaars is begin september. De tuinen worden in het najaar door professionele hoveniers groen gemaakt.

Actievoorwaarden

Voor deelname aan de actie “Help mijn tuin heeft tegels!” geldt een aantal regels.

  • Zo moet de voortuin voor minstens 50% uit stenen bestaan.
  • Ook moet de tuin aan de openbare weg liggen. Want een nieuwe groene voortuin moet anderen natuurlijk inspireren om ook een groene voortuin aan te leggen.
  •  Ten slotte moet je als deelnemer willen leren hoe je de tuin kunt onderhouden.

Liefde en aandacht

Een groene tuin vraagt wel wat liefde en aandacht. Om hem zo lang mogelijk groen te houden vinden we het belangrijk dat je je voortuin goed onderhoudt.
Alle actievoorwaarden en informatie over zijn te vinden op www.helpmijntuinheefttegels.nl
Help, mijn tuin heeft tegels’ is een onderdeel van het project Overijssel Tuiniert! Overijssel Tuiniert is geïnspireerd door het gegeven dat ook individuele huishoudens in hun eigen omgeving een bijdrage kunnen leveren aan het versterken van planten- en diersoorten én het feit dat organisaties zoals VHG, Groei en Bloei, Operatie Steenbreek en Groene Lopers in Overijssel het particuliere tuinieren wil stimuleren.

Bron: www.overijssel.nl

Tineke Walet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *