Nomadsonwheels Diana Beekvelt was altijd al een reislustig type

Nomadsonwheels Diana Beekvelt was altijd al een reislustig type

Reizen Vrije tijd

Nomadsonwheels Diana Beekvelt was altijd al een reislustig type

Nomadsonwheels Diana Beekvelt was altijd al een reislustig type

We staan op het strand van Nerja en dichter dan dit kun je niet bij de zee staan. Wat een heerlijke plek is dit. Ik sta de zonsondergang te filmen om mijn allerliefsten thuis in Nederland een klein beetje mee te laten genieten van dit prachtige schouwspel van de natuur.

Nomadsonwheels Diana Beekvelt was altijd al een reislustig type

Als ik mij omdraai en terugloop naar de camper wordt mijn aandacht wéér getrokken door die oranje bus die tegenover ons staat met daarop de tekst NOW nomadsonwheels  Ik besluit om het op te zoeken op internet zodra ik aan een heerlijk kopje cappuccino zit. Wát is dat internet toch een ideaal iets, wat een vooruitgang hebben we geboekt met dit fenomeen. Hierdoor zijn we altijd en overal met elkaar verbonden en kunnen we ons werk online verrichten zoals zovelen vandaag de dag al doen. Zodra ik de Facebook site gevonden heb zie ik dat daar zojuist óók zo’n prachtige foto van de zonsondergang op staat. Ik stuur een berichtje dat we voor eventjes achterburen zijn en dat óók ik diezelfde zonsondergang heb staan filmen.

Nomadsonwheels Diana Beekvelt was altijd al een reislustig type
Screenshot van Diana’s website

Leuk om nieuwe mensen te ontmoeten

Later ontmoeten we en spreken we elkaar, dat is één van de leuke dingen van het reizen, nieuwe inspirerende mensen ontmoeten. Ik vraag of ze het leuk vind als ik een artikel over haar schrijf. Ik ben namelijk reuze geïnteresseerd in haar verhaal en heb al eerder artikelen geschreven over het verschijnsel digitale nomaden. Diana is haar naam en ze vertelt mij dat ze altijd al een reislustig type geweest is. Ze heeft het van huis uit meegekregen, haar ouders verblijven ook vaak voor langere tijd in Spanje. Haar werk kan ze net zo goed hier in haar bus verrichten als thuis op een stoel. Ze is namelijk freelance digitaal vormgever en daarnaast geeft ze cursussen en lezingen.

Nomadsonwheels Diana Beekvelt was altijd al een reislustig type
screenshot van Diana’s website
Doel

Toch vond Diana wel dat er een doel moest zijn om te gaan reizen, en dat doel werd: ”onderzoeken hoe nomaden leven in de huidige tijd en wat de consequenties zijn van deze leefwijze. Diana wil zoveel mogelijk  ervaringsverhalen verzamelen waarin de persoonlijke keuzes tot uiting komen. Door met desbetreffende groepen op te trekken kan ze elementaire overeenkomsten en verschillen in beeld brengen.

Donaties

Op haar site heeft ze een link staan waarmee je een donatie kunt doen. Je helpt Diana dan met haar onderzoek door  brandstof te schenken zodat de NOW-bus kan blijven rijden. Je kunt al helpen met het doneren van 1 liter en de NOW-bus zo’n 10 km laten rijden.

Nomadsonwheels Diana Beekvelt was altijd al een reislustig type

NOMADS ON WHEELS

In het project Nomads on Wheels wil Diana zich richten op mensen in Europa die reizen, wonen en werken op wielen. Hierbij kun je denken aan groepen met een nomadisch bestaan en een ambulant beroep, als Roma, woonwagenbewoners, kermisexploitanten, circusartiesten die wonen en werken vanuit een mobiele woonwagen. Door de komst van het draadloze internet is er een nieuwe groep ‘Digital Nomads’ bij gekomen. Zij kunnen door WiFi-, of 4G-verbinding over de hele wereld reizen en werken. Specifiek voor dit project is Diana  geïnteresseerd in nomaden die wonen, werken in een huis op wielen. En waarom  deze mensen kiezen voor deze bijzondere manier van leven? Voor het Nomads on Wheels project reist Diana twee jaar met een camperbus door Europa om deze speciale nomaden te ontmoeten en hun aparte levens stijl in beeld brengen. Haar ervaringen deelt ze ook op haar facebook pagina. Tevens nodigt ze  mensen uit om langs te komen bij de NOW-bus om hun persoonlijke reiservaringen te delen Haar eigen ervaringen, deel ze op een website www.nomadsonwheels.eu
De conclusie op het onderzoek van de hedendaagse nomaden wordt gebundeld  in boekvorm. Diana’s  eigen digitale nomade-ervaringen wil zij door middel van lezingen vertellen.

Ik vond het in ieder geval enorm leuk om naar haar verhaal en doelstelling te luisteren en heb genoten van onze korte ontmoeting, ik blijf je avonturen volgen Diana, veel succes en tot ooit.

Tineke Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *