Art For Freedom

Kunst voor Vrijheid

Art For Freedom

Vlinders staan symbool voor vrijheid

Vlinders staan symbool voor vrijheid en schoonheid. Ze zijn mooi door de bijzondere vleugels en prachtige kleuren. Het zijn geliefde insecten. Je ziet ze vaak ongestoord door het landschap fladderen en kunt ze dan volop bewonderen. Ik kijk er altijd vol bewondering naar als er weer een aantal in mijn tuintje rondvliegen. Deze vlinders hebben hebben mij, naast mijn kinderen, er telkens aan herinnerd om niet op te geven. Om vol te houden met het zoeken naar oplossingen. Met het doorgaan om mijn lichaam weer sterker te maken. Met het streven naar weer gezond worden. Telkens als ik een vlinder zag gaf dat mij weer de moed om door te gaan.

Art For Freedom

Ziekte van Lyme

Nadat ik al een lange tijd ziek was en enorm veel pijn had kwam er door onderzoek uit dat ik de ziekte van Lyme heb. Dat verklaarde veel. Inmiddels was er al veel tijd voorbij en had de bacterie mijn lichaam al behoorlijk gesloopt. Van onafhankelijke vrouw was ik volledig afhankelijk geworden. Mijn vrijheid van leven was behoorlijk beperkt geworden. Uiteraard door de lichamelijke beperkingen en mede daardoor de financiële beperkingen. Het heeft mij heel lang (jaren) gekost om te accepteren dat mijn vrijheid en onafhankelijkheid mij ontnomen was door een teek nota bene! Een nietig klein insect had ervoor gezorgd dat ik afhankelijk van hulp werd.

Vrijheid en onafhankelijkheid

Nu is het inmiddels heel veel jaren verder en heb ik mijzelf en mijn leven weer redelijk op orde. Alles is veranderd, ikzelf en mijn leven. Ik heb geleerd keuzes te maken want mijn energie is beperkt en mijn lichaam kan niet alles meer doen wat ik wil. Toch ben ik nu mentaal zo sterk dat ik er goed mee om kan gaan. Mijn streven is nu om weer helemaal vrij en onafhankelijk te worden. Dit doe ik d.m.v schrijven voor deze website, voedingsadvies geven en door het maken van kunst. O.a deze met de hand gezaagde en bewerkte vlinders.

Art For Freedom

Kunst voor Vrijheid

De opbrengst van deze kunst draagt bij aan de vrijheid en onafhankelijkheid van mijzelf. Maar tevens gaat er een gedeelte naar derden die ook streven naar (meer) vrijheid en onafhankelijk. Dit kunnen zowel mensen als dieren zijn. Het is mijn doelstelling om meerdere te mogen helpen om zijn of haar vrijheid en onafhankelijkheid terug te geven. Als ik een financiële bijdrage kan leveren voor hun vrijheid of onafhankelijkheid dan wil ik dat uit liefde voor mens en dier kunnen doen. Dat is het plan en mijn streven.

Ondanks beperking Dankbaarheid

Ik heb ervaren wat het is om vrijheid en onafhankelijkheid in te moeten leveren. Zowel mentaal als fysiek. Ik zat drie jaar in de WSNP en dan val je onder een bewindvoerder. Ik leefde met mijn gezin van 50 euro in de week. Er waren tijden dat ik wél naar het ziekenhuis moest voor onderzoek, maar niet ging vanwege de financiële beperkingen. Het geld was er gewoonweg niet voor. Naar de tandarts konden we uiteraard ook niet. Het leven werd behoorlijk beperkt, ook sociaal. Er bleef weinig tot niets over. Toch heeft het mij nooit helemaal onderuit gehaald en bleef ik dankbaar en positief. Gelukkig had ik mensen in mijn omgeving die er altijd voor mij waren. Als er boodschappen gedaan moesten worden dan werd ik opgehaald met de auto en thuisgebracht om maar een voorbeeld te noemen. Ondanks het karige budget wekelijks konden we voor klein bedrag vaak een tas met boodschappen ergens ophalen voor mijn gezin. En ik mocht gebruik maken van de voedselbank. Iets wat ik na veel schaamte te hebben overwonnen dan ook vol dankbaarheid deed. Ik zat heel lang zonder fiets en kreeg er een van iemand. Maar niet iedereen heeft deze hulp zo vlak bij. Met de verkoop van deze vlinders wordt er een gedeelte gereserveerd voor de hulp aan derden. Op deze manier kan ik ook weer iemand helpen.

Elke maand iets of iemand helpen

Mijn doel is om elke maand iets of iemand te kunnen helpen door de opbrengsten van Art For Freedom. Dat kan inhouden dat ik een bijdrage geef voor een fiets. Of een grote tas boodschappen om de kasten weer eens even goed te vullen. Of een dier uit het asiel kan halen en schenken aan een gezin dat vol liefde op hem wacht. Misschien is iemand aan het sparen voor een 45 km autootje zodat hij of zij ook weer meer vrijheid krijgt en onafhankelijker wordt. Het moet in ieder geval een zetje in de goede richting zijn voor iets of iemand. Een bijdrage aan het gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid stimuleren. Ik wil het graag heel klein en persoonlijk houden. Zodat het werkelijk impact heeft op de persoon of het dier. Ik heb dat zelf namelijk ook mogen ervaren hoe belangrijk het is dat er iemand aan je denkt en met je meedenkt.

Bijdragen aan vrijheid en onafhankelijkheid

Wil jij ook graag bijdragen aan vrijheid voor ieder mens en dier. En wil jij ook iedere dag genieten van de schoonheid van de vlinder? Bestel er een via deze link. Met een vlinders als decoratie wordt je muur, schutting of poortdeur een kleurrijk onderdeel van je huis en wordt jij iedere dag eraan herinnerd hoe belangrijk vrijheid en onafhankelijkheid is

Klein beetje kan veel verschil maken

En weet je, het lijkt misschien niet veel wat ik kan doen of wat Kunst voor Vrijheid kan doen voor mij. Maar je hebt geen idee wat een klein beetje hulp kan betekenen in tijden van zorgen door ziekte of financiële tegenslag. Ik weet uit ervaring wat een klein beetje hulp kan doen en dat heeft mij doen besluiten om dat kleine beetje hulp te gaan geven aan iets of iemand die het op dat moment nodig heeft.
Een kleine bijdrage aan een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid kan een leven van verschil maken.

Tineke Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *