Kaas het blijft een gemis als je vegan bent, hier een recept voor Vegan kaas2

Kaas het blijft een gemis als je vegan bent, hier een recept voor Vegan kaas

Vegetarisch Veganistisch

Kaas het blijft een gemis als je vegan bent, hier een recept voor Vegan kaas

Ik heb een goed en makkelijk te maken recept gevonden voor kaas. Kaas waar je zowel een plakje van kunt schaven als ook kunt raspen voor op de pizza. Het is een basisrecept en je kunt er goed mee variëren.

Kaas het blijft een gemis als je vegan bent, hier een recept voor Vegan kaas2
Kaas het blijft een gemis als je vegan bent, hier een recept voor Vegan kaas2

Ik heb er bijvoorbeeld een keer wat rode en groene paprika aan toegevoegd. Maar ook een keer een vers pepertje door gedaan, dan wordt het lekker pittig.

Dus als je kaas zoekt voor een plakje op brood of om te smelten over pizza, pasta en andere ovengerechten, met deze vegan kaas lukt het. Het kaasmengsel maak je in ongeveer een kwartier, daarna moet het nog afkoelen voor je de kaas kunt snijden.

Je hebt nodig:

  • 250 gram uitgelekte tofu
  • 150 cc zonnebloemolie
  • 400 cc water
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels edelgistvlokken
  • 2 eetlepels Agar Agar (Bij de AH te koop)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uipoeder
  • Naar wens: Italiaanse kruiden
Kaas het blijft een gemis als je vegan bent, hier een recept voor Vegan kaas2

Zo maak je het:

Meng alle ingrediënten in de blender of keukenmachine. Verhit het mengsel in een anti aanbakpan tot het dik wordt, blijf roeren! Als het mengsel stevig is giet je het in een springvorm om op te laten stijven.

Workshop

Ik heb dit recept gevonden op de website www.daantjekooktvega.nl zij geven ook workshops om verschillende soorten kaas te leren maken. Super leuk idee.

Wil je ook een workshop of andere leuke avond bijwonen? Via Facebook en de nieuwsbrief van Daantje vind je alle data

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *