Ik nam het heft in eigen handen

Ik nam het heft in eigen handen

Gezondheid

Ik nam het heft in eigen handen.
In mijn strijd tegen de ziekte van Lyme was er op een gegeven moment een keerpunt. Ik nam het heft in eigen handen aangezien de artsen mij vertelden dat er nog altijd geen duidelijke remedie is tegen deze ziekte.  Ik weet dat voeding onze gezondheid op specifieke en heilzame manier kan beïnvloeden. Jarenlang had ik in mijn praktijk mensen voorzien van adviezen omtrent gezondheid en voeding.  Nu moest ik mijzelf gaan helpen Nu had mijn eigen lichaam mij nodig.  Dus ben ik mijn kennis over voeding nog meer gaan verbreden en heb ik mijn eigen voedingsadviezen opgevolgd. Uiteraard heb ik me de afgelopen jaren nog meer verdiept in allerlei wetenschappelijke onderzoeken. En dat is geen verloren energie geweest kan ik nu zeggen.

Als voedingsadviseur helpen

Nu kan ik met mijn kennis ook anderen helpen. Mijn werk als voedingsadviseur combineer ik gedoceerd met het schrijven voor mijn website TinekeNieuws.nl. Het doceren van mijn energie moest ik echt leren en dat was in het begin een behoorlijke strijd.
Ik ben natuurlijk super gemotiveerd om mensen te kunnen helpen aangezien ik zelf heel veel jaren uitgeschakeld was door de chronische ziekte van Lyme. Nu krijg ik het beetje bij beetje onder controle en kan ik er mee leven. Ik heb veel moeten aanpassen qua levensstijl. Maar het maakt mij gelukkig dat ik nu door mijn manier van indeling van de dagen gedoceerd mijn geliefde vak kan oppakken en mensen begeleiden naar een gezonde leefstijl.

Ik nam het heft in eigen handen

Zoektocht naar gezondheid

Jaren geleden was dit ook mijn passie en had ik een bloeiende praktijk waarin ik mensen hielp om (weer) gezond te worden. Ik ben een “zoals men dat zegt mensenmens”. Ik geniet van de persoonlijke gesprekken waarbij we echt even de diepte in kunnen gaan. Zoals je begrijpen zult heb ik de afgelopen jaren nóg meer onderzoek gedaan naar wat voeding doet voor en met je lichaam. Dit natuurlijk allemaal vanwege mijn eigen ziekte. De ziekte van Lyme heeft mij volledig neergehaald. Ik was het aan mijzelf verplicht om naar oplossingen te zoeken zodat mijn leven leefbaar werd en ik uit de rolstoel zou blijven. Het is mij gelukt! We zouden allemaal moeten gaan eten alsof je leven ervan afhangt. Want dat is namelijk het geval!

Waarom een begeleiding van 5 weken volgen?

Dat is de periode die je lijf nodig heeft om gezonder te worden. Je gaat je fitter en energieker voelen en je cholesterol en bloeddrukwaarden veranderen.

Je moet wel lef en doorzettingsvermogen hebben want er zullen voedingsgewoontes worden omgegooid. Maar als je dat lef hebt, dan ga je daadwerkelijk de voordelen ervan ervaren. Je lijf komt steeds meer in balans, je wordt slanker, je krijgt meer energie, de pijnen worden minder en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wie gezonder wil worden, zal zijn of haar leef en eetgewoonten blijvend moeten veranderen.

Tineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *