Iers eiland Great Blasket is op zoek naar nieuwe beheerders

Iers eiland Great Blasket is op zoek naar nieuwe beheerders

Anders Wonen Anders Leven

Iers eiland Great Blasket is op zoek naar nieuwe beheerders.  Een koppel om het eiland te bewonen en de aanwezige huisjes te beheren. Misschien is het wat voor jou, en heb jij er altijd al van gedroomd om op een klein eiland te mogen wonen.

Great Blasket Island ligt voor de zuidwestelijke kust van Ierland en is ongeveer 4,5 vierkante kilometer groot. Jullie werk zal bestaan uit het runnen van de koffiezaak en onderhouden van drie vakantiehuisjes van april tot oktober.

Vacature op Twitter

Momenteel is dit eiland in beheer van Alice Hayes en Billy O’Connor. Zij zijn een Iers koppel dat op het nabijgelegen schiereiland Dingle woont en regelmatig met de boot naar het eiland gaat.

Vanochtend heeft Alice Hayes deze vacature op Twitter gezet: “Iers eiland Great Blasket is op zoek naar nieuwe beheerders”.Ze heeft naar eigen zeggen tot nu toe al zevenduizend reacties gekregen. Er wordt specifiek gevraagd om een koppel of twee vrienden, dus in principe kan elk tweetal zich aanmelden.

Iers eiland Great Blasket is op zoek naar nieuwe beheerders

Behoorlijk Off Grid

De caretakers, zoals jullie daar genoemd zullen worden, mogen gedurende het hele jaar op het eiland blijven wonen. Uiteraard wordt onderdak en eten beschikbaar gesteld. En tevens kan er over het salaris onderhandeld worden. Je/jullie moeten je er wel bewust van zijn met het feit dat er geen stromend warm water, elektriciteit of wifi beschikbaar is.

Vanwege de stevige windvlagen op het eiland wordt aangeraden een generator, die op windenergie werkt, mee te nemen. Vanwege een zendmast in de buurt is het mobiele internet wel uitstekend.

Iers eiland Great Blasket is op zoek naar nieuwe beheerders

Idyllisch maar zwaar

Ondanks de idyllische natuur en het feit dat je je eigen eiland hebt, wordt wel gewaarschuwd dat het werk zwaar is. De kampvuren, natuur en zonsondergangen zullen uiteraard één van de mooie dingen zijn. Tevens moet je er ook rekening mee houden dat jullie de vakantiehuisjes zullen moeten schoonhouden. En het zal in het seizoen druk zijn bij de koffiezaak.
Lesley Kehoe, heeft het eiland in 2019 met haar partner Gordon Bond bewoond, zoals zei vertelde op CNN.  Je moet weten dat het eiland wel tot vierhonderd bezoekers per dag kan ontvangen. De bezoekers worden dagelijks met een boot afgezet en opgehaald.

Bron: //twitter.com/gbisland

Tineke Walet