Het Spaanse dorp Polopos wordt het decor voor Rtl4 serie

Het Spaanse dorp Polopos wordt het decor voor Rtl4 serie

Inspirerend
Géén Ollolai maar het Spaanse dorp Polopos wordt het decor in de nieuwe Rtl4 serie
Foto: Tineke bij Polopos

Het Spaanse dorp Polopos wordt het decor voor Rtl4 serie Vandaag hebben we weer een fantastische bergrit gemaakt en ook dit keer bleek dat het weer een bijzondere reden had dat wij in dit kleine bergdorpje terecht kwamen natuurlijk. Voordat we uit Nederland vertrokken had ik een aantal dingen op mijn bucketlist gezet die ik heel graag wilde gaan bekijken.  Eén daarvan was om naar het Spaanse dorpje te gaan dat gebruikt gaat worden voor de nieuwe Rtl4 serie waarin Nederlandse gezinnen daar een huis kopen voor een euro en er een bestaan moeten zien op te bouwen. Het vervolg op het Italiaanse dorp Ollolai. Helaas was er nog niets bekend toen we gingen. En nu nog steeds niet. Ik had wel een flauw vermoeden want natúúrlijk heb ik wat speurwerk verricht op internet en als ik gelijk had zaten we er nu vlakbij. Maar het blijft gissen en ook al zouden we het níet vinden dan toch was deze trip absoluut de moeite waard weer.

Géén Ollolai maar het Spaanse dorp Polopos wordt het decor in de nieuwe Rtl4 serie

De ene haarspeldbocht na de andere

Dus vertrokken wij vanochtend vol inspiratie de berg op. Allemachtig wát een tocht,  super spannend weer. De ene haarspeldbocht na de andere. Maar uiteindelijk kwamen we aan bij een dorpje. We reden door een super smal straatje en waren benieuwd hoelang we nog door konden rijden. Het straatje werd alsmaar smaller en steiler. Gelukkig!  Daar kwam een meneer naar ons toe lopen en hij gebaarde ons dat we rustig door konden rijden. Tja hij woont hier voor hem is het waarschijnlijk  de normaalste zaak van de wereld om hier in die super smalle kleine  straatjes te rijden. Maar bij mij brak het zweet uit. Maar aangemoedigd door deze vriendelijke meneer gingen we dapper verder en inderdaad eventjes later zagen we daar een klein pleintje met een piepklein terrasje. Het zag er uitnodigend uit en wij waren dorstig. Dus stapten we uit de auto om even uit te rusten en te vertoeven op het terrasje, Waarbij we tevens  een sponsoring aan de lokale economie deden want veel vreemden zullen hiér niet zomaar uitkomen was mijn gedachte op dat moment.

Géén Ollolai maar het Spaanse dorp Polopos wordt het decor in de nieuwe Rtl4 serie
Op het Terras in Polopos

Nederlanders hier ?

Wát schetste mijn verbazing bij het uitstappen, hoorde Ik daar nou Nederlands praten? Ja echt! Er zat een Nederlands echtpaar tegenover het terrasje op een rotsrand, waar je overigens een onnoemelijk eind naar , keek  wat te drinken.

Géén Ollolai maar het Spaanse dorp ?? wordt het decor in de nieuwe Rtl4 serie
Eigen foto

Er zat een jongedame naast hen waarvan ik eerst dacht dat het hun dochter misschien was. Maar het stel had een Limburgs accent, ik schat uit Heerlen of Maastricht zo iets of ongeveer die kant.  En de jongedame daarentegen praatte zeer net Nederlands dus dat zou zoals later ook bleek dus niet een dochter zijn.

Cameraploeg binnen

We nestelden ons in de plastic kuipstoeltjes op het terrasje. Er zaten ook een aantal lokale bewoners te genieten van een pilsje. En ik vroeg aan de eigenaar op mijn beste Engels of wij wat te drinken mochten bestellen en dat kon. Dus bestelde ik in het kleine beetje Spaans dat ik ken uno aqua con cas en uno café con sucre. De meneer van de bar vroeg of we wel even 5 min wilden wachten want er was een cameraploeg binnen en er werd gefilmd.  Oh oké zei ik, en wilt U mij vertellen waardoor dat is dan?

Nederlands TV programma
Spaanse dorp Polopos wordt het decor in de nieuwe Rtl4 serie

En toen vertelde die beste man dat het voor een Nederlands tv programma is. En dat er hier 5 Hollandse gezinnen komen wonen??. Máár op dit moment mag deze locatie nog niet bekend worden??Ik vroeg hem wat zijn gedachtegang hierover was en zijn antwoord was :” ach ja ik weet het eigenlijk nog niet wat ik ervan moet vinden. Het is afwachten hoe het gaat verlopen. Vanaf eind juni wordt het waarschijnlijk uitgezonden dus we zullen wel zien wat  deze zomer hier zal gaan brengen”.  Maar een upgrade voor ons geliefde dorpje is absoluut welkom.

Het Spaanse dorp Polopos wordt het decor voor Rtl4 serie
screenshot uit mijn filmpje
Decor van serie RTL

En daar in dát dorpje wat het decor zal zijn in een nieuwe tv serie van Rtl4 zaten wij dan op het terras. Hoe bijzonder is dat! Ik ga nu nóg niet de naam van het dorpje hier verklappen, dát zou niet leuk zij. Het voelt voor mij niet goed om een spelbreker te zijn. Maar stiekem geniet ik er echt wel van dat ik het al weet. Ik heb de plaatselijke barman ontmoet én gesproken. De burgemeester gezien die rondliep in zijn zondagse pak. Een aantal zeer sceptische dorpsbewoners gezien. En één van de stellen die het aandurven om hier op een berg in Spanje in een klein dorpje een nieuw bestaan te gaan opbouwen. Ik ben reuze benieuwd naar hun plannen. Maar we zullen nog even moeten afwachten. Ik denk wél dat het deze keer een nóg grotere uitdaging gaat worden. De stellen zullen absoluut goede fysieke en mentale krachten moeten bezitten. Volgens mij wordt het voor een Nederlander een hele klus om in dit dorp een nieuw bestaan op te kunnen bouwen.

Het Spaanse dorp Polopos wordt het decor voor Rtl4 serie

Tineke in Polopos
screenshot uit mijn filmpje

Vanaf mijn kant wens ik ze nu alvast reuze veel succes en kijk ik uit naar wat zij allemaal in planning hebben staan en hoe ze het gaan doen.

Dus zeg ik: “El éxito” lieve deelnemers van het programma!

Tineke Nieuws

2 thoughts on “Het Spaanse dorp Polopos wordt het decor voor Rtl4 serie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *