Herfstige Pasta met Pompoen, Paddenstoelen en Spinazie

Herfstige Pasta met Pompoen, Paddenstoelen en Spinazie

Eten & Drinken

Herfstige Pasta met Pompoen, Paddenstoelen en Spinazie

Ik vind pasta werkelijk verrukkelijk, ik ben er dol op en het is voor mij een ideale manier om even snel een gezonde  maaltijd in elkaar te flansen. Herfstige Pasta met Pompoen, Paddenstoelen en Spinazie
Lekker met een glaasje wijn erbij, nou daar wordt ik blij van hoor.

 

 

 

Aangezien het herfst is,
ik een aantal pompoenen heb liggen, en graag varieer en experimenteer met sausen voor over de pasta vind ik dit dus een leuk herfst recept.Herfstige Pasta met Pompoen, Paddenstoelen en Spinazie

 

 

 

Het is een heerlijke herfstige maaltijd

Het is een heerlijke herfstige maaltijd en bestaat uit  spaghetti met pompoen, champignons en spinazie. Vegetarisch, snel, makkelijk en super lekker.
Pompoen is van zichzelf nogal vlak van smaak en dus kun je deze ”saus” op allerlei manieren pimpen. Je kunt de saus met een staafmixer helemaal tot gladde saus malen, maar je kunt ook de ingrediënten heel laten, en deze keer doen we dat gewoon omdat het er zo mooi uitziet.
De saus kan op smaak gebracht worden met allerlei kruiden en kaas soorten, zo creëer je precies jou smaak.

Ik vind het lekker om er wat Italiaanse kruiden aan toe te voegen, champignons, uien en spinazie.

Herfstige Pasta met Pompoen, Paddenstoelen en Spinazie

Wat heb je nodig

Voor 4 personen

4 handjes bladspinazie
400 g gesneden pompoenblokjes
1 doosje champignons
400 g spaghetti
wat geraspte kaas
ongeveer 125 ml room( maakt niet uit welke)
1 grote ui
2 el Italiaanse kruiden
1 groente bouillonblokje
peper en zout naar smaak

 

Hoe maak je het:

Begin met het snijden van de ui in halve ringen, snijd de pompoen in vierkante blokjes  en halveer of snijd de champignons.
Kook ondertussen alvast de spaghetti gaar.Herfstige Pasta met Pompoen, Paddenstoelen en Spinazie
Doe ook de  pompoenblokjes in een pan water met een groentebouillonblokje en kook deze beet gaar.

Verhit de olijfolie in de pan en fruit de halve ui ringen. Voeg de champignons en de Italiaanse kruiden, peper en zout ,toe en bak dit even rustig aan. Voeg de spinazie toe en laat deze al roerend slinken. Voeg tot slot de pompoenblokjes en de room toe en laat op zacht vuur ongeveer nog 2 minuten door pruttelen.

Herfstige Pasta met Pompoen, Paddenstoelen en SpinazieSchep de spaghetti op een bord en schep de pompoensaus er over heen.
Strooi er dan nog lekker wat geraspte kaas overheen.

 

Tineke Nieuws

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *