Herfst, lekker warm naar binnen, tijd om los te laten, inzicht krijgen

Herfst, lekker warm naar binnen, tijd om los te laten, inzicht krijgen

Bewustwording

Herfst, lekker warm naar binnen, tijd om los te laten, inzicht krijgenHerfst, lekker warm naar binnen, tijd om los te laten, inzicht krijgen

De herfst is de tijd om los te laten, de bomen laten hun bladeren vallen, voor ons is het tijd om ons hoofd te legen en even inzicht in jezelf te krijgen.

 

 

Volg de natuur

In de natuur zie je de herfst overal verschijnen; de bomen kleuren en laten hun bladeren vallen. Het wordt donkerder, kouder en stiller. Het planten en dierenleven trekt zich langzaam terug. Ook wij mensen trekken ons steeds meer terug door letterlijk en figuurlijk meer naar binnen te gaan. Herfst, lekker warm naar binnen, tijd om los te laten, inzicht krijgen

Het natuurlijke proces is als volgende:

Zaaien-Oogsten-Reflecteren-Bezinnen

De herfst geeft je de tijd

  • om te kiezen wat je echt wilt en al het andere los te laten
  • om eens nauwkeurig naar jezelf te kijken, hoe tevreden ben jij met jezelf?
  • om te evalueren hoe je nu in het leven staat, wat wil je graag veranderd zien?

Op het moment dat je beseft dat je zelf zult moeten veranderen om de wereld om je heen te kunnen veranderen begint ook het begrip dat je bepaalde dingen aantrekt in je leven.

Herfst, lekker warm naar binnen, tijd om los te laten, inzicht krijgen Je wordt je er bewust van dat dingen door jou eigen toedoen ontstaan zijn en dat jij degene was die deze situaties aangetrokken heeft, wel of niet onbewust..

Als je in alle rust dan gaat nadenken over bepaalde situaties en ze heel objectief gaat bekijken, zie je ook welke rol jij daar in gespeeld hebt.

En kom je ook tot de ontdekking dat jij alleen degene bent die de situatie zal kunnen veranderen.

 

 

 

Voor dit soort nadenken is de herfst de perfecte tijd.

Zoek altijd alles bewust in jezelf, niet waarom doet die ander nou zo, maar waarom reageer ik zo? Wat kan ik doen om hier op een andere manier mee om te gaan. Hoe meer je oordeelt over anderen/dingen hoe meer je naar jezelf moet kijken wat er bij jou vanbinnen speelt.

Verlaag het tempo van de omstandigheden waarin jij je bevindt, herpak jezelf, laat los wat jou niet meer dient, neem de controle over en begin opnieuw maar doe het wél bewust. Herfst, lekker warm naar binnen, tijd om los te laten, inzicht krijgen

What you give you will get!

What goes around comes around.

De energie die je uitstraalt trek je ook aan, dat is nou eenmaal een Universele wet.
De wet van de aantrekkingskracht.

 

 

 

 

Bekijk jezelf opnieuw en herpak de controle.

Herfst, lekker warm naar binnen, tijd om los te laten, inzicht krijgen Een positieve spiraal van verandering begint door intensieve openheid en kijken naar jezelf. Maar vooral door jezelf beter te leren kennen. Jezelf te gaan vertrouwen. Dingen waar je niet blij mee bent, die niet werken voor jou gewoon veranderen in hoe je het wel graag ziet. En dat kan als jij jezelf echt leert kennen, als je weet hoe je echt diep vanbinnen over dingen denkt. Als jij zelf de controle weer neemt over jouw leven. Als je leert denken en voelen vanuit je hart.

Gun jezelf ook die tijd
Herfst, lekker warm naar binnen, tijd om los te laten, inzicht krijgen De herfst is een periode om tot rust te komen, om even stil te staan en te kijken waar je nu staat in je leven, wat je tot nu toe hebt bereikt en wat er nog voor je ligt. De herfst is een periode om datgene wat we niet meer nodig hebben of wat ons tegenhoudt los te laten. Zoals een boom zijn bladeren loslaat en teruggeeft aan de aarde. Zodat er ruimte ontstaat voor het creëren van nieuwe bladeren en deze te laten groeien. Gun jezelf ook die tijd.

 

Tineke Walet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.