Hema rookworst nu ook in Vegan variant

Hema rookworst nu ook in Vegan variant

Vegetarisch Veganistisch

Hema rookworst nu ook in Vegan variant

Goed nieuws voor alle vegans onder ons: HEMA wil vegan varianten maken van ál zijn bekende voedselproducten. En dus ook van de iconische rookworst. Eerder kwam er al een vegetarisch saucijzenbroodje in de winkel en onlangs een vegan appeltaart. De tompouce is volgens Jegen nog iets ingewikkelder, maar ook daar wordt op termijn naar gekeken.

Hema rookworst nu ook in Vegan variant

HEMA gaat voor duurzaamheid

Ze zetten de komende jaren vol in op duurzaamheid. Duurzaamheid is een belangrijke pijler in de aangepaste strategie van het bedrijf onder de nieuwe eigenaar, aldus topman Tjeerd Jegen.

Iedereen kent de rookworsten van de Hema. Maar ze zijn echt niet de eerste met een vleesloze variant van de rookworst. Unox biedt al een vegetarische rookworst aan en de Vegetarische Slager een veganistische rookworst.

Betaalbare duurzaamheid

Volgens Jegen is HEMA in het verleden al vaak vernieuwend geweest. „Wij waren de eerste winkelketen die producten voor de gewone man betaalbaar maakte, de eerste keten waar mensen in een restaurant bediend werden. Nu willen wij ook de eerste zijn die duurzaamheid betaalbaar maakt voor iedereen in Nederland.”

Eerder dit jaar werden al plannen uit de doeken gedaan om het gebruik van plastic terug te dringen. Zo moet volgend jaar al het plastic voor eenmalig gebruik eraan geloven. In de jaren erna wordt meer gekeken naar verpakkingen en ander plastic. Winkelconcern HEMA is al eerder dan gepland volledig over op duurzaam katoen.

Hema rookworst nu ook in Vegan variant
Bron: MetroNieuws

Tineke Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *