Hazelnoten zijn schat van voedingsstoffen voor het lichaam.

Hazelnoten zijn schat van voedingsstoffen

Gezondheid

Hazelnoten zijn een schat van voedingsstoffen voor je lichaam. De hoeveelheden magnesium en vitamine E in het lichaam nemen toe door het eten van hazelnoten. Hiermee dragen deze twee voedingsstoffen bij aan de bescherming tegen een reeks leeftijd gerelateerde aandoeningen. O.a. de ziekte van Alzheimer.

Verbetering gezondheid

Hazelnoten eten kan leiden tot een goede verbetering van de gezondheidstoestand, vooral bij 55-plussers.

Hazelnoten zijn schat van voedingsstoffen

Onderzoekers van de Oregon State University in de VS hebben vier maanden lang 32 mensen van 55 jaar of ouder gevolgd. Deze groep mensen kreeg dagelijks een handjevol van deze noten te eten. Hieruit bleek dat er een toename in magnesium en in vitamine E in het lichaam ontstond. Wat vervolgens weer zorgde voor een verbetering van de gezondheid van deze mensen

Verlaging bloedsuikerspiegel

100 Gram hazelnootjes is genoeg voor 100% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH). Tijdens het onderzoek kwam men er achter dat de hazelnoten voor een verlaging van de bloedsuikerspiegel (glucose)zorgden. En tevens voor een verlaging van LDL-lipoproteïnen die ook wel bekend staan als ‘slecht’ cholesterol. Daarbij is het eten van 29 tot 69 gram hazelnoten per dag gekoppeld aan verbeteringen in de hartgezondheidsparameters

Hazelnoten natuurlijke multivitaminen

Veel mensen hebben een chronisch tekort aan magnesium en vitamine E in hun lichaam. Helaas heeft dit te maken dat men niet voldoende binnen krijgt via de voeding. Hazelnoten kunnen dus worden gezien als natuurlijke multi vitaminen. Deze heerlijke noten zijn daarnaast ook nog eens een bron van gezonde vetten, koper en vitamine B6.
Zoals gezegd, hazelnoten zijn schat van voedingsstoffen

Helpen op gewicht te blijven

Uit onderzoek blijkt dat noten er voor zorgen dat je in rusttoestand meer energie gaat verbruiken. Hierdoor wordt de hoge caloriewaarde en het hoge (gezonde) vetgehalte van hazelnoten gecompenseerd.

Samengevat:

Het regelmatig eten van hazelnoten heeft dus een gunstige invloed op je gezondheid, zonder dat dit ten koste gaat van je gewicht.

Bron: J Nutr. 2018 Dec 1;148(12):1924-1930

Tineke Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *