Voorlopig blijft het een onzekere en verwarrende tijd

Voorlopig blijft het een onzekere en verwarrende tijd

Bewustwording


Voorlopig blijft het een onzekere en verwarrende tijd. We weten niet hoe onze toekomst eruit zal zien.
We kennen de achterliggende agenda´s niet. We weten überhaupt niet met zekerheid of er achterliggende agenda´s zijn, want we zaten niet aan de tafel toen ze wel of niet gemaakt werden.
We horen en zien zeer uiteenlopende berichten van zowel de mainstream media als de alternatieve media.

Als je er niet bij was weet je niet met zekerheid of het echt wel gebeurd is. Maar als je er wel bij was weet je óók niet meer of het wel echt of geregisseerd toneel was.

Jij bent je eigen houvast en zekerheid

We weten echt niet hoe de wereld er volgend jaar uitziet. Wat je in ieder geval wel weet is dat er veranderingen komen en dat de tijd voorlopig onzeker blijft.
Het enige wat je wél weet, en wat je wél met zekerheid kunt vaststellen is alles wat jij zelf doet en hoe je zelf reageert en omgaat met dingen die er zijn en of gebeuren.
Daarom denk ik dat het vooral nu belangrijk is om aan jezelf te blijven werken. Je angsten aan te kijken. Want mensen die hun eigen angsten niet doorhebben zijn heel makkelijk manipuleerbaar.
Er zijn mensen die al tijden aan het “preppen” zijn. Allerlei voorzorgsmaatregelen treffen voor een “eindtijd scenario”om voorbereid te zijn op rampen en andere wereldgebeurtenissen.


Maar de beste vorm van “preppen” is werken aan jezelf.

Natuurlijk is het belangrijk en fijn om een mooie voorraad voedingswaren en wat medicijnen etc te hebben. Dat is sowieso fijn en geeft je een zorgeloos gevoel.
Maar misschien blijft alles wel gewoon te koop.We weten het niet exact. Maar wat we wél zien, is dat er een hele grote angstpsychose is ontstaan onder de mensen. En dat die angstpsychosen behoorlijk in stand gehouden wordt door allerlei mediakanalen, Zowel de mainstream als de alternatieve media kanalen.
En dat werkt helaas niet mee aan het creëren van een betere mooiere wereld.

Wat kunnen we doen! Kies bewust

Het beste wat we nu kunnen en zelfs moeten doen is werken aan een betere vorm van onszelf.

Verander de wereld, begin bij jezelf. Kijk je angsten in de ogen. Voel je emoties, zie waar ze vandaan komen, ontdek waar nog dingen te verwerken zijn. Doorsta je angsten en verdrietigheden en onzekerheden en erken dat ze er zijn. Op die manier wordt je een krachtiger, liefdevoller, sterker mens en ben je niet meer vatbaar voor de manipulatie die op dit moment met grote krachten aan het werk is. Niemand heeft een glazen bol of kan voorspellingen doen hoe het er in de toekomst uit zal ziet. Maar we kunnen wel zelf de regie in handen nemen en zelf onze toekomst een draai geven. Wees je er terdege bewust van aan wat jij je aandacht aan geeft. Waar jij energie in stopt. En weet dat hetgeen waar je energie aan geeft dat blijft bestaan en kan blijven groeien. Kies bewust en met de juiste intentie.

Voorlopig blijft het een onzekere en verwarrende tijd


Terug naar de eenvoud

Laten we samen terug gaan naar de eenvoud, naar de dingen die er echt toe doen!

Wij, dat wil zeggen, mijn gezin, kinderen, partners en kleinkinderen doen dat al vanaf het begin van deze crisis.
Wij trekken ons zoveel mogelijk terug uit het “mainstream” leven en genieten van de dingen die er echt toe doen. Dingen zoals, bij elkaar en met elkaar samenzijn, genieten van kleine dingen en mooie momenten, waardering uitspreken, gezond en lekker koken en eten, spelletjes om jezelf en de ander nog beter te leren kennen, genieten van en in de natuur, dingen maken van wat de natuur je geeft.
Er is geen moment geweest tijdens deze crisis en de maatregelen dat wij iets gemist hebben. Dat we erom getreurd hebben dat we iets niet konden/mochten doen omdat het dicht was vanwege de maatregelen.
Alles is er gewoon, alles kan gewoon, maar je moet het wel zelf doen/regelen.

Te gecompliceerd

Voor heel veel mensen is het leven veel te gecompliceerd geraakt. Ze zijn té afhankelijk geworden van teveel dingen.
Er zijn teveel dingen die ze moeten, en of willen en daardoor zijn ze de prioriteiten van hun eigen leven kwijtgeraakt. Er zijn zoveel mensen die bijna geen contact meer kunnen maken met wie en wat ze eigenlijk zelf nu zijn.
Laten we dit nieuwe jaar eens gaan beginnen met het afschudden, zoals een hond doet, van de dingen die niet meer kloppen en niet echt noodzakelijk zijn.
Laten we terug gaan naar de eenvoud. Laten we proberen om de ballast van dat alles wat we met ons meedragen, collectief van ons af te schudden.
We hebben teveel spullen, we hebben teveel chaos, we hebben teveel afspraken, we hebben teveel afhankelijkheden, we hebben teveel verplichtingen. Te lange “to do Lists”. We komen er niet uit zo. Het verstikt veel mensen. Het is te gecompliceerd geworden. We moeten terug zien te komen bij de eenvoud van het leven. Bij wat er werkelijk toe doet voor onszelf.

Voorlopig blijft het een onzekere en verwarrende tijd

Zie deze crisis tijd als geschenk

We zullen dit jaar moeten gaan zien als een jaar waarin keuzes gemaakt moeten worden. Keuzes zoals dient het mij nog of is het ballast?
Kan ik zonder of heb ik het echt nodig. Maakt het mij lichter of zwaarder, en dat bedoel ik zowel letterlijk als figuurlijk. In een museum met spullen van wat ooit geweest is blijft niemand gelukkig. Dat is schijngeluk.
Als we deze rare tijd kunnen gaan zien als geschenk, dan kunnen we uiteindelijk collectief beamen dat we er beter en sterker en meer als onszelf zijn uitgekomen.

Voorlopig blijft het een onzekere en verwarrende tijd

Onderweg naar een mooie toekomst

Als we collectief uit de angst en uit de strijd durven te stappen.
Als we niet meer tegen de maatregelen vechten, maar voor een fijne leefsituatie voor alles en iedereen werken..
Als we ons meer gaan focussen om een betere versie van onszelf te worden.
Als we zonder oordeel en met respect naar alles en iedereen kunnen zijn.
Als iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid op pakt.
Als iedereen zijn afhankelijkheden los durft te laten.

Pas dan zal er een nieuwe wereld ontstaan

Tineke Walet