Eet om ziekte te verslaan

Eet om ziekte te verslaan

Gezondheid

Eet om ziekte te verslaan is de titel van het boek dat op 12 november 2019 ook in het Nederlands uitkomt. Ik ben er nu al reuze benieuwd naar en ga het zeker zelf ook lezen. De Engelse titel is Eat To Beat Disease en is al een tijd een bestseller.
In het boek Eet om ziekte te verslaan legt Dr. William Li uit hoe je lichaam dankzij je eetgedrag in staat is zichzelf te genezen van allerlei ziekten.
Hij behandelt de wetenschap van genezing en preventie en geeft strategieën waarbij eten je gezondheid actief stimuleert.

Onderzoek omvat meer dan 70 ziekten

Dr. William Li is internationaal wereldberoemd arts en wetenschapper, met als specialisatie Angiogenese (de vorming van nieuwe bloedvaten vanuit bestaande bloedvaten). Dr. Li heeft gestudeerd aan de faculteit van de Harvard Medical School. Zijn baanbrekend werk en onderzoek heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van meer dan 30 nieuwe medische behandelingen. Hier hebben wereldwijd meer dan 50 miljoen mensen gebruik van gemaakt. Zijn onderzoek omvat meer dan 70 ziekten, waaronder kanker, diabetes, blindheid, hartaandoeningen en obesitas.

Eet voor een betere gezondheid

We hebben de kracht van ons lichaam om onze gezondheid te transformeren en te herstellen al te lang onderschat. Eet je een weg naar een betere gezondheid.
Eet om ziekte te verslaan is een levens veranderend handboek met zeer interessante details. In het boek worden 200 voedingsmiddelen beschreven die je aan je maaltijden kunt toevoegen ter ondersteuning van de lichaamseigen afweersystemen.
Een aantal hiervan zijn

 • Kiwi
 • Donkere chocola
 • Zuurdesembrood
 • Soja
 • Champignons en Tomaten

Maar ook pruimen, kaneel, rode wijn en bier, zwarte bonen, olijfolie en kazen zoals Camembert en Cheddar  hebben deze goede eigenschappen om je lichaam te helpen.
Met het plan van Dr. Li kies je 5 voedingsmiddelen die jij al lekker vindt, die voeg je 5 keer per dag toe aan je maaltijden en zo ondersteun je de 5 natuurlijke afweersystemen van je lichaam.

De 5 natuurlijke afweersystemen van je lichaam.

 • Angiogenese (de vorming van nieuwe bloedvaten vanuit bestaande bloedvaten)
 • Regeneratie (herstelmechanisme van het lichaam)
 • Microbiota (omvat bacteriën, archaea, protisten, schimmels en virussen)
 • DNA-bescherming
 • en je immuunsysteem
eet om ziekte te verslaan

Zowel informatief als praktisch

Dr. William Li, arts en wetenschapper, geeft het bewijs dat meer dan 200 gezondheid bevorderende voedingsmiddelen o.a. kankercellen kunnen verhongeren, vetcellen kunnen verschrompelen bij obesitas, het risico op dementie kunnen verminderen en  tientallen vermijdbare ziekten kunnen verslaan.

Eet om ziekte te verslaan is zowel informatief als praktisch.

 • Het verklaart de wetenschap van genezing en preventie
 • geeft strategieën voor het gebruik van voedsel om de gezondheid actief te stimuleren,
 • en wijst de studie van welzijn en herstel van ziekten in een opwindende nieuwe richting.

Niet de minsten die dit boek aanbevelen.

Als voedsel inderdaad een medicijn is, dan is het nu tijd om het ook zo te behandelen. In ‘Eet om ziekte te verslaan’ heeft Dr. William Li, angiogenese-expert, jarenlange onderzoeksresultaten verzameld en stelt op basis daarvan specifieke hoeveelheden voedsel voor die ziekten kunnen behandelen, variërend van diabetes tot borstkanker.
’ Time Magazine 2019’

Als het je doel is om het aantal gezonde jaren dat je nog hebt te verlengen, kunnen je voedselkeuzes je kansen hierop doen omslaan in jouw voordeel
’ Thriveglobal.com 2019’.

Dit klinkt ook goed: ‘Dr. William Li put in zijn boek uit meer dan 30 jaar medisch onderzoek, hij citeert meer dan 200 heilzame voedingsmiddelen, met daaronder 700 wetenschappelijke referenties. “Het gaat niet alleen om het eten,” zegt hij, “maar juist ook over hoe ons lichaam reageert.
‘The Times UK 2019’.

De TED Talk (2010)  van Dr. William Li put “Kunnen we door te eten kanker uithongeren?’ is meer dan 11 miljoen keer bekeken. Je kunt hem hieronder zelf ook bekijken

Het Boek: Eet om ziekte te verslaan – 5 voedingsmiddelen, 5 keer per dag, keuze uit 200 producten
Auteur: William Li
Verschijnt op 12 november 2019

Tineke Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *