Arjen Lubach over de vleesindustrie en de slachthuizen

Arjen Lubach over de vleesindustrie en de slachthuizen

Bewustwording

Arjen Lubach over de vleesindustrie en de slachthuizen. Dieren lijden verschrikkelijk onder de veehouderij en vleesindustrie. Maar de afgelopen tijd worden er ook steeds meer mensen ziek door het eten van vlees. Het is de laatste maanden een aantal keer voorgekomen dat vleeswaren en/of vlees werden teruggeroepen door de supermarkten. En het komt steeds vaker naar buiten dat de dieren grofweg mishandeld worden én dat het behoorlijk ontbreekt aan hygiëne in de slachthuizen.

Dit kan echt niet meer

Het zijn krankzinnige aantallen als je ze opnoemt.  Wereldwijd eten we 66 miljard landbouwdieren per jaar. Elke dag worden er 150 miljoen dieren gedood. Maar helaas is de grote menigte nog steeds immuun voor cijfers en getallen. Arjen Lubach vertelde het op zijn manier. Bekijk hier de video

Ik dacht ook dat het erbij hoorde

Weet je, ik ben heus wel begripvol en redelijk. Ik heb vlees ooit óók lekker gevonden. Er geen twijfel over mogelijk dat ik heerlijk kon genieten van spareribs of een goede saté. Toch was er bij mij ook een omslagpunt. Een moment waarop ik begreep dat het mij zou helpen bij het terug krijgen van mijn gezondheid. En dat ik echt door kreeg dat we zó niet met dieren mogen omgaan. De ziekte van Lyme is een hele nare ziekte maar daarentegen heeft het mij ook heel veel bewustzijn gebracht. Dus vanaf dat moment moet ik van mezelf vlees laten staan. Is het niet om massale dierenmishandeling in de bio-industrie te boycotten, dan wel omwille van het milieu en het klimaat dat door de vleesindustrie versneld wordt vernietigd.

Arjen Lubach over de vleesindustrie en de slachthuizen

Voldoende oplossingen

En ik doet het omdat het kan. Want er zijn vooral tegenwoordig voldoende oplossingen. Er zijn legio alternatieven, er is dus een keuze. Dus kies ik net als vele anderen dat ik geen vlees meer eet. Ik wil geen deel meer uitmaken van deze dierenmishandeling.

Tineke Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *